+36 70 / 332-3252
info@fecskegyogycentrum.hu
6000 Kecskemét, Zimay László u.4/a
 
ULTRAHANG VIZSGÁLATOK
A Fecske Gyógycentrum ultrahang vizsgálatai

BabamoziAmikor a baba először ránk tekint!

Ma már lehetőség van arra, hogy a szülők a születés előtt megismerkedhessenek születendő kisbabájukkal. A három (3D) és négy dimenziós (4D) ultrahang olyan élethű képeket ad a gyermek arcáról, amely hetekkel a szülés előtt már felemelő pillanatokkal ajándékozza meg az édesanyát és édesapát.

Kiknek ajánlott a 3D és 4D ultrahang?

A 3 és 4 dimenziós magzati ultrahang hihetetlen élmény minden szülő számára, nekem pedig hálás feladat-meséli Kurai István szonográfus.- Megható látni a kismamák arcát, amikor először megpillantják gyermeküket. Nem egyszer tapasztaltam már, hogy az anyukák félnek a terhességtől, a szüléstől, az anyaságtól és ez az első találkozás olyan erős pozitív élményt ad nekik, amelynek köszönhetően megszűnik a bizonytalanság, az esetleges szorongás.

Ezek szerint e hallatlan élmény mellett pszichés jelentősége is van?

Számos esetet felsorolhatnánk, amely alátámasztja, hogy a 4 dimenziós magzati ultrahangnak milyen nagy a pszichés jelentősége -teszi hozzá a szakember. -Jól tudjuk, a magzat érzékenyen reagál azokra a hatásokra, amelyek a méhen belül érik. Pozitív hatásként élik meg, ha édesanyjuk a várandósság alatt kiegyensúlyozott és nyugodt, bár mi tagadás nem sok olyan anyuka akad, aki ne szorongana a terhesség idején. Félnek a szüléstől, aggódnak gyermekük egészségéért, vagy amiatt bizonytalanok, hogy milyen szülők lesznek, fel tudják-e nevelni a picit. Mindezek hatással vannak a magzatra, aki megérzi a feszültséget, a stresszt, a konfliktusokat. A 3D-s és 4D-s vizsgálatoknak nagy szerepe van abban, hogy a baba és mama között közvetlen személyes kapcsolat alakuljon ki, és az előbb felsorolt problémák szinte azonnal megszűnjenek. Hihetetlen változásokon esnek át a kismamák, akik amint megpillantják a kicsiről készült képeket, felvételeket megnyugodnak. Az is gyakori, hogy későbbiekben is erőt merítenek a vizsgálaton készült képi és mozgó felvételekből.

Mi a különbség a 3D és a 4D felvételek között?

A terhességi ultrahangvizsgálat során a 2 dimenziós áttekintő szűrővizsgálatot mindig elvégezzük. Ez az eljárás adja a legnagyobb felbontású képet a magzatról, így ezáltal kizárhatjuk az esetleges rendellenességeket. A 3 dimenziós vizsgálattal már térbeli képeket is kaphatunk. A kimerevített képek bár felbontásban kicsit kisebbek, de élethűbbek a kétdimenziósnál és segítenek kizárni a felszíni elváltozásokat (pl. nyúlszáj, farkastorok) is. Ezt követi a 4 dimenzió, amely már nemcsak térbeli képet ad, hanem az időbeli változásokat is mutatja, azaz akár percekig is nézhetjük, amint a pici mozog az anya méhében. Ezek azok a pillanatok, amelyek az anya és a pici kapcsolatát még szorosabbra fűzik.

A terhesség hanyadik hetétől kérhető a 4 dimenziós magzati ultrahang?

A korszerű technikának köszönhetően a terhesség 27. hetétől kezdve 33. hétig letisztult ( iker tehesség esetésn 20-27. hétig ), szép ábrázolású arcot láthatunk.

Minden helyzetben készíthető felvétel?

Olykor előfordul, hogy a magzat elhelyezkedése nem teszi lehetővé a felvétel elkészítését, például ha a gerinc felé fordítja az arcát. Ilyenkor sem adjuk fel: megkérjük az anyukát, hogy sétáljon egyet és jöjjön vissza kicsit később, hogy újra megpróbáljuk. A fényképeket és az elkészült felvételeket DVD-re vagy Pendrive-ra  másolva a szülők haza is vihetik. A vizsgálat díja tartalmazza a felvételhez használt DVD  vagy Pendrive költségét is..
 
A Fecske Gyógycentrumban modern ultrahangkészülékkel és kiváló szakemberrel várjuk Önöket!
 


Jelentkezzen be online!

Vizsgálatunkra gyorsan, online is bejelentkezhet.
Jelentkezzen be online!

                                                                

  © 2022 Fecske Gyógycentrum


ELÉRHETŐSÉG

6000 Kecskemét, Zimay László utca 4/A
+36 70 332-32-52
info@fecskegyogycentrum.hu

NYITVATARTÁS

Hétfő-Péntek: 8 - 20 h