+36 70 / 332-3252
info@fecskegyogycentrum.hu
6000 Kecskemét, Zimay László u.4/a
 
SZAKORVOSI VIZSGÁLATOK
A Fecske Gyógycentrum szakorvosi vizsgálatai

Nőgyógyászat


A rutin nőgyógyászati vizsgálat – manuális és citológiai – elsősorban a mell-, petefészek-, méh- és méhnyakrák szűrését segíti, de lehetőséget nyújt a krónikus gyulladások, fertőzések – gombás, bakteriális, vírusos, parazitás -, ciszták, myomák, esetleges egyéb nőgyógyászati elváltozások felderítésére is.

Kinek ajánljuk a nőgyógyászati szakvizsgálatot?

Gyakorlatilag minden nőnek legalább 1-2 évente, panaszmentes esetben is! Rendszeres szűrés különösen ajánlott a fokozott rizikófaktorba tartozó nők számára: halmozott daganatos betegség a családban, dohányzás, rendszeres hormonszedés, cikluszavarok, krónikus gyulladás.

A nőgyógyászati szűrővizsgálat esetén alapvetően a következőkre számíthat:

  • bimanuális hüvelyi vizsgálat
  • méhnyakrákszűrés (citológia)
  • korábbi betegségek részletes kikérdezése
  • A bimanuális vizsgálat kiegészítéseként még megtapintandók a látható elváltozások – pl. műtéti hegek –, a pajzsmirigy, mindkét oldali vesetájék, a kulcscsont feletti és a hónaljárok, valamint a lágyékhajlat nyirokcsomói és a lágyéki sérvkapuk.
A has vizsgálata kiemelt jelentőségű, mert elvégzése során tájékozódni kell a hasi szervek, a máj, az epehólyag, a lép és a belek esetleges elváltozásairól, szervmegnagyobbodásról, tumor jelenlétéről. Az általános vizsgálat része a vérnyomás- és testsúlymérés, a menopauza után pedig a testmagasság mérése – ami a csontritkulás fokáról tájékoztat –, továbbá szükség esetén a vizelet- és a végbélvizsgálat. Mindez kiegészülhet a gerinc, az anyajegyek és a visszerek vizsgálatával.

Így készüljön a vizsgálatra!

A nőgyógyászati vizsgálatra, kérjük hozza magával a mensesnaptárát, ha nincs, akkor az utolsó menstruáció első napját jegyezze meg! Így sok időt lehet vele megspórolni és több idő jut a lehetséges problémák megbeszélésére. Menses alatt nem végzünk nőgyógyászati vizsgálatot, ilyenkor tanácsadással tudunk segíteni. Akár otthonról, akár a munkahelyéről érkezik Gyógycentrumunkba, húgyhólyagja legyen üres! Hüvelyiultrahang vizsgálathoz – ellentétben a hasi ultrahanggal – szintén üres húgyhólyag az ideális.


Jelentkezzen be online!

Vizsgálatunkra gyorsan, online is bejelentkezhet.
Jelentkezzen be online!

                                                                

  © 2022 Fecske Gyógycentrum


ELÉRHETŐSÉG

6000 Kecskemét, Zimay László utca 4/A
+36 70 332-32-52
info@fecskegyogycentrum.hu

NYITVATARTÁS

Hétfő-Péntek: 8 - 20 h