+36 70 / 332-3252
info@fecskegyogycentrum.hu
6000 Kecskemét, Zimay László u.4/a
 
SZAKORVOSI VIZSGÁLATOK
A Fecske Gyógycentrum szakorvosi vizsgálatai

Bőrgyógyászat


A Fecske Gyógycentrum elkötelezett a bőrbetegségek iránt is. Célunk a bőr egészségének, szépségének megőrzése és a minőségi bőrgyógyászati betegellátás. Rendelőnkben szívesen látjuk mindazokat, akik tanácsért jönnek, hogy fiatalosabb, sugárzóbb legyen a bőrük, és azokat, akik anyajegyeiket akarják ellenőriztetni. Átfogó bőrgyógyászati kezelést biztosítunk, ami magában foglalja mind a gyakran, mind a ritkábban előforduló bőrgyógyászati betegségeket. Minden korosztályt várunk, úgymint csecsemőket, gyerekeket, serdülőket, felnőtteket és idősebbeket is.
 
Gyógycentrumunkban a bőrbetegségek, hajbetegségek és körömbetegségek diagnosztizálására is van mód. Vírus eredetű bőrfertőzések kezelését továbbá anyajegyszűrés és allergiás börbetegségek diagnosztikáját is vállaljuk.

Bőrrákszűrés

Világviszonylatban a daganatos megbetegedések több mint egyharmada bőrrák, ez kellőképpen indokolja a bőr felületén keletkezett elváltozások szakszerű vizsgálatát.
A komolyabb problémák megelőzése érdekében tanácsos rendszeresen részt venni bőrrákszűrésen avagy anyajegyszűrésen, amikor is bőrgyógyászunk először tetőtől talpig átvizsgálja Önt, utána dermatoszkóppal megvizsgálja a kérdéses anyajegyeket.

Kinek ajánljuk?

  • akinek a családjában már előfordult festékes bőrrák
  • korábban a normálistól eltérő anyajegyet távolítottak el a bőréről
  • sok veleszületett vagy szerzett anyajegye van
  • bőrén nehezen ellenőrizhető területen található anyajegy, illetve az dörzsölésnek van kitéve
  • új anyajegye jelent meg

Így alakul ki a melanoma:

Az esetek többségében a festékes anyajegyekben indulnak el olyan változások, melyek bőrrákhoz vezethetnek. De előfordulhat, hogy eleve melanoma formájában jelentkezik a kóros bőrelváltozás olyan helyen, ahol eredetileg nem volt anyajegy. Fontos, hogy azokat az anyajegyeket, melyek gyanúsak az elrákosodás szempontjából, idejében felismerjék, és még a probléma bekövetkezte előtt eltávolítsák.  

Gyanút keltő jelek - Minden elváltozásra oda kell figyelni, de elsősorban azok az anyajegyek lehetnek veszélyesek, melyek:

  • átmérője fél cm-nél nagyobb
  • erősen pigmentáltak – sötétbarnák, feketék –, egyenetlen színűek
  • szabálytalan alakúak, egyenetlen a felületük és a határvonalaik
  • különösen kell figyelni azokra az anyajegyekre, melyek olyan helyen vannak, ahol valamilyen irritáció hatására  könnyen megsérülhetnek, például: nyakon, melltartóvonalban, deréktájékon
  • a végtagokon lévő anyajegyek kiemelt figyelmet érdemelnek, mert ha elrákosodnak, rendkívül hamar, akár  néhány hónap alatt adhatnak áttétet.  
 
Fontos! Abban az esetben, ha egy anyajegy méretében (formájában/felszínében/színezetében) bármilyen változás történik, vagy elkezd viszketni, hámlani, esetleg vérzik, azonnal orvoshoz kell fordulni!


Jelentkezzen be online!

Vizsgálatunkra gyorsan, online is bejelentkezhet.
Jelentkezzen be online!

                                                                

  © 2022 Fecske Gyógycentrum


ELÉRHETŐSÉG

6000 Kecskemét, Zimay László utca 4/A
+36 70 332-32-52
info@fecskegyogycentrum.hu

NYITVATARTÁS

Hétfő-Péntek: 8 - 20 h