+36 70 / 332-3252
info@fecskegyogycentrum.hu
6000 Kecskemét, Zimay László u.4/a
 
KEZELÉSEK
A Fecske Gyógycentrum kezelései

 
Inkontinencia hatásos kezelése fájdalom nélkül!
-Emsella gátizom erősítő-

Próbálja ki az elektromágneses technológián alapuló új, korszerű  Emsella készülékünket, spóroljon meg 16.900 Ft-ot!
1 kezelést ingyenesen felvehet, ami semmilyen további
kötelezettséggel nem jár!A BTL Emsella megoldást nyújt az inkontinencia minden formájára, és intim egészség megőrzésére, férfiak és nők körében. Az eljárás magas intenzítású fókuszált elektromágneses technológiát /HIFEM/ használ a medencefenék izmainak erősítésére. 11.000 izomösszehúzódás megy végbe egy kezelés során. A medencefenék izmainak visszaerősítése javítja a neuromuszkuláris kontrollt, ezáltal kezelhető az inkontinencia minden típusa és javítható az intim egészség. Jelenleg ez az első nem invazív eljárás férfiak részére.

A kezelés során teljesen felöltözve ülünk az Emsella széken /más néven Kegel trón vagy Kegel szék/ körülbelül 30 percig. A szék elektromágneses energiát bocsát ki, aminek következtében nem önkéntes izomösszehúzódás megy végbe. A kezelés 11.000 izomösszehúzódást indukál, amelyek mélyizom összehúzódások, sokkal erősebbek, mint a szokásos Kegel gyakorlatok.

Az Emsella eljárás akkor a leghatásosabb, ha követjük a 6 alkalmas protokollt, amelyet heti 2 alkalomra ütemeznek be /legalább 48 óra elteltével két kezelés között/. Ajánlatos a kezelés sorozatot 6-12 havonta ismételni szinten tartás céljával, igénytől függően. Néhány páciens már egyetlen kezelés után tapasztal jelentős javulást, de általában legkorábban 2-3 kezelés a jellemző, miután változás érzékelhető.

Előnyök:

Az Emsella európai orvosi CE engedéllyel, és amerikai FDA engedéllyel rendelkező készülék.
 • Nem műtéti eljárás és egyáltalán nem invazív kezelés –
 • a kezelés ruhában történik.
 • Egyaránt férfiak és nők számára hatásos nem invazív megoldás.
 • Intim wellness és inkontinencia minden típusára megoldást nyújt, valamint megelőzés szempontjából is hatásos eljárás.
 • Rövid kezelési idő: 28 perc, felépülési idő nélkül.
 • A kezelés nem fájdalmas, bár az orvosok bizsergető vagy „húzó” érzésről számolnak be. Életminőségbeli javulás hetek alatt.

Hátrányok:

 • Protokoll szerint 2-3 héten belül 6 Emsella-kezelés szükséges a kívánt eredmény elérésére, valamint ajánlatos ismételni a kezelés sorozatot 6-12 havonta szinten tartás végett.
 • Nem mindenki számára jelent megoldást. Annak ellenére, hogy az elégedettségi index 90% felett van, nem ideális nagyon súlyos esetekben.
 • Szüksége lehet több kezelésre, mint az ajánlott 6 alkalom, az izomgyengeség mértékétől függően.
Kinek ajánlott a beavatkozás:

Mindenki számára megoldás aki:

 • javítani szeretne intim egészségén
 • az inkontinencia bármely típusában szenved
 • a megelőzés mellet dönt, a medencefenék izmainak egészségének megőrzése fontos szempont.


Ki a megfelelő alany a beavatkozásra:

Az Emsella nagyszerű lehetőség bármilyen korú nők és férfiak számára, akik megoldást keresnek az inkontinencia minden típusának kezelésében és az intim egészség javításában, megőrzésében nem invazív módon.

Mint a legtöbb orvostechnikai készülék esetében, a BTL Emsella használatának is vannak kontraindikációi, amelyek a következők:

-szívritmus-szabályozók
-beültetett defibrillátorok vagy neurostimulátorok
-elektromos implantátumok
-tüdőelégtelenség
-fém-implantátumok, méhen belüli eszközök
-gyógyszerpumpák
-vérző állapot
-antikoaguláns terápia
-alkalmazás, a fej és a szív területén
-szívrendellenességek
-rosszindulatú daganat
-láz

-várandósság


Mennyire biztonságos a beavatkozás:


A BTL Emsella teljesen biztonságos eljárás minden korosztály részére. Az Európai Unióban orvostechnikai eszköz /MEDICAL CE/ minősítéssel rendelkezik, Amerikában pedig FDA engedéllyel. Egy olyan innovatív technológia úttörője, amelyet több nemzetközi kutatás is alátámasztott bizonyítva az inkontinenciára és az intim kellemetlenségre gyakorolt jótékony hatását.


Hogyan készüljön fel a bevatkozásra:


Nem szükséges nagyobb mértékű előkészület a kezeléshez. A kezelés előtt az operator megkéri, hogy vegyen le minden ékszert, testékszert, minden fémtartalmú eszközt a ruháról, mint például övet, minden fémtartalmú tárgyat a zsebekből /kulcs, fémpénz, bankkártya stb/, valamint távolítson el minden elektronikus készüléket /mobiltelefont , laptopot – legalább 1,5 méterre/.


Mi történik a beavatkozás során:


Először konzultáción kell részt venned, ahol a pontos panaszokat megbeszéled a szakemberrel, majd esetleges vizsgálatok elvégzése után eldöntik, hogy alkalmas vagy-e a kezelésre. Az Emsela kezelés elsősorban stressz-inkontinencia esetén alkalmazták, de bizonyított, hogy hatással van késztetéses inkontinencia és kevert inkontinencia esetében is.

Ha megfelelő páciens vagy az Emsella kezelésre, akkor az operátor bemutatja a kezelés folyamatát, jótékony hatását, majd megmutatja, hogy milyen pozícióban kell ülni a széken a legjobb eredmény elérése érdekében. A kezelés során összpontosítsd a fókuszt úgy, hogy az energia közepét a gátizom tájékán érezd.

A kezelés célja, hogy a páciens minél előbb elérje a maximum intenzitást, hogy a kezelés a leghatékonyabb legyen.

A páciens az első 5 percben hozzászokik a kezelés érzéséhez, és amint az izmok bemelegednek, a kezelés már sokkal kényelmesebbé válik. Az operátor alacsony intenzítással kezd, és a visszajelzéseken alapulva folyamatosan emel a kezelés során.


Mennyire fájdalmas a beavatkozás:
 

A kezelés egyáltalán nem fájdalmas. Ehelyett inkább intenzív rezgéseket, bizsergést vagy „izomösszehúzódást” érezhetsz. A 28 perces kezelés alatt olvashatsz vagy hallgathatsz zenét is.

Közvetlenül a kezelés után már folytathatod a napi tevékenységeidet.Mire lehet számítani a gyógyulási idő alatt:
 

Az Emsellának nincs mellékhatása és nincs szükség felépülési időre. Az inkontinencia esetében valamikor már 1 alkalom után érezhető változás, de jellemzőbb, hogy 2-3 alkalom után kezdenek javulásról beszámolni.

Az orvosok tapasztalatai szerint a tünetek az “izomfáradtság” miatt rosszabbodhatnak, mielőtt javulnának. Számos páciens a szexuális életében is javulásáról számolt be a kezelés befejezése után.

Az Emsella kezelés olyan, mintha személyi edzőt használnánk egy edzőteremben a medencefenék izmainknak edzésében.Milyen eredmény várható és meddig
tart a kívánt hatás:


 

Ez függhet az életkortól, a fizikai állapottól és sok egyéb tényezőtől, de a páciensek nagy általánosságban 2-3 kezelés után éreznek javulást, de ajánlott a kúraszerű alkalmazása, így hetek alatt folyamatosan fokozódik a hatás.

A klinikai vizsgálatok azt mutatták, hogy a páciensek többsége a kezelési sorozat után még 6 hónappal is képesek tartani az elért eredményt. Azonban néhány hónappal a kezelések után érdemes szakorvosi konzultáció keretében megvizsgálni, hogy bizonyos idő elteltével szükséges-e egy-két újabb kezelés a szinten tartás végett. Az egészséges életmód a legfőbb kulcsa az eredmény hosszú távú fenntartásának.

 

Milyen tévhitek keringenek az Emsella kezeléssel kapcsolatban:


 

Inkontinencia elterjedtebb nők körében?
Férfiaknál is ugyan annyira gyakori.


Az Emsella kezelés csak nők esetében nyújt megoldást?
Már hivatalosan is engedélyezett a férfiak kezelése is.


Már 1 kezelés is elég, hogy javulást érjünk el?
A szükséges a 6 kezelés a kívánt eredményhez.
 

A kezelés fájdalmas?
Semmilyen körülmények között nem szabad, hogy a kezelés fájdalmas legyen, inkább bizsergő érzés és intenzívebb izomösszehúzódás váltakozása a jellemző.
 

Az Emsella kezelés helyettesíthető Kegel gyakorlatokkal.
Az Emsella kezeléssel 11.000 mélyizom összehúzódást generálunk
28 perc alatt, amit fizikailag képtelenség elérni.


Érdeklődni és 
időpontot foglalni:
Hétfő-Péntek: 8.00-20.00
Tolnai Erikánál: 70/866-8264

 
Jelentkezzen be online!

Vizsgálatunkra gyorsan, online is bejelentkezhet.
Jelentkezzen be online!

                                                                

  © 2022 Fecske Gyógycentrum


ELÉRHETŐSÉG

6000 Kecskemét, Zimay László utca 4/A
+36 70 332-32-52
info@fecskegyogycentrum.hu

NYITVATARTÁS

Hétfő-Péntek: 8 - 20 h