+36 70 / 332-3252
info@fecskegyogycentrum.hu
6000 Kecskemét, Zimay László u.4/a
 
SZAKORVOSI VIZSGÁLATOK
A Fecske Gyógycentrum szakorvosi vizsgálatai

Urológia

Mit kell tudni az urológiai vizsgálatról?

Urológia a húgyivar szervek betegségeivel foglalkozik mindkét nemnél. Ebbe bele tartoznak a vesék, vesevezetékek, a húgyhólyag, húgycső megbetegedései. Férfiaknál kiegészül a herék, mellékherék, prosztata és ondóhólyag területén létrejött megbetegedésekkel. Női, férfi vizelési és vizelettartási zavarok, merevedési zavarok, férfi gondok megelőzésében nagy szerepet játszanak az urológiai szűrővizsgálatok. Jelentőségük, hogy még a betegség tünetmentes szakaszában kezdjék meg a kezelést, amikor az a leghatékonyabb és még a legkisebb kellemetlenséggel jár.

Leggyakoribb urológiai megbetegedései:

  • prosztatarák, hererák 
  • húgyhólyaggyulladás
  • húgyhólyagdaganat
  • inkontinencia
  • vesekő
  • vesemedence gyulladás

Hogyan készüljön a beteg?

Korábbi betegségeinkből, vizsgálatainkon kapott leleteinket, papírjainkat mindenképpen vigyük magunkkal. Igyunk egy-két pohár vizet a vizsgálat előtt, hiszen valószínűleg kell majd a rendelőben vizeletet produkálnunk. Az alapvizsgálatok nem járnak komolyabb fájdalommal.

Urológiai szakorvosi vizsgálat menete:

A szakorvosi vizsgálat a páciens részletes kikérdezésével kezdődik. Az orvos feltérképezi az esetleges panaszokat. Az urológiai fizikális vizsgálat részei a has és a vesetájék, valamint nemi szervek megtekintése, tapintása, hiszen a gyakorlott urológus a páciens számára nem feltűnő eltérést is észreveheti.
Az urológiai vizsgálat során sor kerül még a vizelet vizsgálatára, vérvételre, mely 45 év felett többnyire magában foglalja a posztataspecifikus antigén (PSA) értékelését is. Az urológus  ultrahangos vizsgálatot végez, ha szükség van rá..


Jelentkezzen be online!

Vizsgálatunkra gyorsan, online is bejelentkezhet.
Jelentkezzen be online!

                                                                

  © 2019 Fecske Gyógycentrum


ELÉRHETŐSÉG

6000 Kecskemét, Zimay László utca 4/A
+36 70 332-32-52
info@fecskegyogycentrum.hu

NYITVATARTÁS

Hétfő-Péntek: 8 - 20 h